Pored brojnih sadržaja i raznih aktivnosti na širenju i očuvanju tradicije srpskog naroda kulturno društvo Brdo iz Kranja veliku pažnju poklanja razvoju sporta (nogometa, planinarenja, šaha...).

Od samog osnivanja društva, prije dvanest godina, mnogi članovi našeg društva su bivši sportisti, treneri i kulturni poslanici.

Koliko su u tome uspjeli, potvrdili su i još dalje potvrđuju rezultati koji su se bilježili i koji se stvaraju još uvijek na brojnim nastupima kako i u Republici Sloveniji tako i izvan njenih granica. Uz sve to su uspostavljeni  veoma dobri i bratski odnosi sa mnogim društvima i udruženjima, kako sa srpskim društvima, koja djeluju pod okriljem Saveza srpskih društava Slovenije, u republici Srpskoj, Republici Srbiji, kao i sa svim ostalim duštvima pogotovo po Sloveniji.

Fudbalsku sekciju danas  vodi Ćiro Galić, koji sa velikom mjerom preciznosti i ljubavi prema tom sportu rukovodi sa mladim uzrastom fudbalera u Društvu. Prva fudbalska selekcija koja je nastupila pod okriljem KD Brdo, bila je u prosjeku stara 14 godina. U glavnom su to bili kadeti po raznim fudbalskim klubovima širom kranjske regije, djeca članova i simpatizera KD Brdo. Sekcija je rasla, tako kao što su rasla i djeca, a kako su rasla djeca, rasli su i rezultati.

Kroz fudbalsku selekciju je do sad prošlo više od četrdeset fudbalera, koji su nastupili na niz fudbalskih malonogometnih turnira, organizovanih unutar društava u Republici Sloveniji, Avstriji i Republici Srpskoj.

Kontakt

Sejmišče 3,
4000 Kranj,Slovenija

Email: kdbrdo@gmail.com

Website: www.kd-brdo.com