Ohrabrili smo se 2005 godine i pod okriljem KD Brdo osnovali dramsku sekciju. Sa velikim samopouzdanjem nazvali smo se »Teatar Akcija«. Zašto? Zato što smo uvjek spremni da krenemo u akciju za stvaranjem novih projekata.

I kako je sve počelo? Kao i svake godine organizovalo se »Krajiško prelo«. Ovoga puta željeli smo pripremiti nešto posebno. Nešto što bi bilo jako jednostavno i zabavno za naše članove. I več smo počeli da pripremamo igru, za koju je scenarij napisao naš tadašnji predsjednik Zlatomir Bodiroža. Nastao je naš prvi rad koji se zvao »Polaganje osnovne škole«. Igra nas je vratila u 1983 godinu, kada se je u SFR Jugoslaviji izvodilo opismenjavanje ljudi. Predstavili smo kako su ljudi sa sela polagali izpite iz matematike, srpskog jezika i poznavanje prirode i društva; naravno sve to na komičan način.

Godinu dana kasnije naš član in predstavnik dramske sekcije Milenko Praća napisao je scenarij za igru pod nazivom »O, bože daj mi pameti«.

Igra prikazuje jednu prosječnu porodicu, porijeklom iz »južnih krajeva«, koja živi u Sloveniji, kako se suočava sa svakodašnjim problemima. Prikazuje kako često dolazi do problema između razmišljanja dviju generacija. Često su takve situacije jako komične, što smo mi izkoristili i isto tako uprizorili.

Kroz rad naše sekcije je dosada prošlo više članova:

Andrić Ljubomir, Čiča Goran, Andrić Željko, Vučković Goran, Praća Dragana, Miodrag Kondić, Vučenović Darja, Praća Milenko, Bodiroža Dejan, Praća Slađana, Ilić Smiljana.

Stručnu pomoć u našem radu nudi nam i Vesna Anđelković iz Beograda, koja je veoma doprinijela napredku naše dramske sekcije.

Pomažu nam i talentovani članovi folklorne i literarne sekcije.

U budućnosti bi željeli pripremiti dramsku igru nekog našeg poznatog pisca i na taj način mlađoj populaciji približiti srpsku književnost. 

Dramska sekcija trenutno ne radi. Upravni odbor Društva se zalaže za pronalaženje načina za ponovno pokretanje rada ove, nekada po uspjesima poznate, sekcije.

Nadamo se da ćemo vas i u buduće zabavljati svojim aktivnim radom.

Vidimo se na idućoj predstavi!

 

Kontakt

Sejmišče 3,
4000 Kranj,Slovenija

Email: kdbrdo@gmail.com

Website: www.kd-brdo.com