Pored brojnih sadržaja i raznih aktivnosti na širenju i očuvanju tradicije srpskog naroda kulturno društvo Brdo iz Kranja veliku pažnju poklanja intenzivnom razvoju sporta i šaha.

Jer, od samog osnivanja društva prije dvanest godina, mnogi članovi našeg društva su bivši sportisti, treneri i kulturni poslanici.

Koliko su u tome uspjeli, potvrdili su i još dalje potvrđuju rezultati koji su se bilježili i koji se stvaraju još uvijek na brojnim nastupima kao i u Republici Sloveniji tako i van njenih granica. Uz sve to, uspostavljeni su veoma dobri i bratski odnosi sa mnogim društvima i udruženjima, tako sa srpskim društvima, koja djeluju pod okriljem Saveza srpskih društava Slovenije, u republici Srpskoj, Republici Srbiji, kao i sa svim ostalim duštvima pogotovo po Sloveniji.

Fudbalsku sekciju danas  vode g. Bodiroža Dobrivoja i Nović Dragiša, koji sa velikom mjerom preciznosti i ljubavi prema tom sportu rukovode sa mladim uzrasto fudbalera u društvu. Prva fudbalska selekcija koja je nastupila pod okriljem KD Brdo, bila je u prosjeku stara 14 godina. U glavnom su to bili kadeti po raznim fudbalskim klubovima širom kranjske regije, to jest djeca članova i simpatizera KD Brdo. Selekcija je rasla, tako kao što su rasla i djeca, a kako su rasla djeca, rasli su i rezultati.

Kroz fudbalsku selekciju je do sad prošlo više od trideset fudbalera, koji su nastupili na niz fudbalskih malonogometnih turnira, organizovanih unutar društava u Republici Sloveniji, Avstriji, Republici Srpskoj.

Kontakt

Sejmišče 3,
4000 Kranj,Slovenija

Email: kdbrdo@gmail.com

Website: www.kd-brdo.com