Ohrabrili smo se 2005 godine i pod okriljem KD Brdo osnovali dramsku sekciju. Sa velikim samopouzdanjem nazvali smo se »Teatar Akcija«. Zašto? Zato što smo uvjek spremni da krenemo u akciju za stvaranjem novih projekata.

I kako je sve počelo? Kao i svake godine organizovalo se »Krajiško prelo«. Ovoga puta željeli smo pripremiti nešto posebno. Nešto što bi bilo jako jednostavno i zabavno za naše članove. I več smo počeli da pripremamo igru, za koju je scenarij napisao naš predsjednik g. Zlatomir Bodiroža. Nastao je naš prvi rad koji se zvao »Polaganje osnovne škole«. Igra nas je vratila u 1983 godinu, kada se je u SFR Jugoslaviji izvodilo opismenjavanje ljudi. Predstavili smo kako su ljudi sa sela polagali izpite iz matematike, srpskog jezika i poznavanje prirode i društva, na komičan način.

Godinu dana kasnije naš član in predstavnik dramske sekcije g. Milenko Praća napisao je scenarij za igru pod nazivom »O, bože daj mi pameti«. Igra prikazuje

jednu prosječnu porodicu, porijeklom iz »južnih krajeva«, koja živi u Sloveniji, kako se suočava sa svakodašnjim problemima. Prikazuje kako često dolazi do problema između razmišljanja dviju generacija. Često su takve situacije jako komične, što smo mi izkoristili i isto tako uprizorili.

Kroz rad naše sekcije je dosada prošlo više članova: 

Andrić Ljubomir, Čiča Goran, Andrić Željko, Vučković Goran, Praća Dragana, Vučenović Darja, Praća Milenko, Bodiroža Dejan, Praća Slađana, Ilić Smiljana.

Strucnu pomoc u našem radu nudi nam i Vesna Andelković iz Beograda koja je mnogo pomogla ka napredku naše sekcije.

Pomažu nam i talentovani članovi folklorne i literarne sekcije i hvala jim na tome.

U budućnosti bi željeli pripremiti dramsku igru nekog našeg poznatog pisca i na taj način mlađoj populaciji približiti srpsku književnost. Pošto nebismo voljeli biti osamljeni u našoj sekciji za izvođenje narednih komada organizovati ćemo i po koju avdiiciju, da bismo pružili priliku i drugim talentovanim članovima KD Brdo. Za uspješan rad u buduće, bio bi nam potreban prostor gdje bi mogli da uvježbavamo prokrete, intonacije, uživljavanje u dramske situacije…

Nadamo se da ćemo vas i u buduće zabavljati svojim aktivnim radom.

Vidimo se na idućoj predstavi!

 

Kontakt

Sejmišče 3,
4000 Kranj,Slovenija

Email: kdbrdo@gmail.com

Website: www.kd-brdo.com